Festival & musik i 2019

Citatudklip fra Jyllands-postens annoncetillæg om livemusik (november 2018):

Det skal være en totaloplevelse

Sociolog og fremtidsforsker Mette Sillesen nikker genkendende til tendensen med at danskerne i stigende grad bruger penge på dyre musikalske liveoplevelser. Tendensen er en del af den såkaldte oplevelses- og transformationsøkonomi, som danskerne befinder sig midt i.

”Vi bruger meget af vores forbrug på oplevelser og herigennem skaber vi vores identitet. Tidligere var vores forbrug mere materialistisk, hvor vi igennem vores bolig, bil og tøj definerede os som mennesker. I dag handler vores forbrug og sociale status mere om, hvad det er, vi gør, og hvilke oplevelser vi fylder vores liv med. Oplevelser giver os rigtig meget – og ligesom ferie er det oplevelser, vi higer efter. Oplevelser giver os mulighed for at komme væk fra hverdagen og slippe computerskærmen og mobiltelefonen for en stund til fordel for en ægte oplevelse, som udvikler og beriger os som mennesker – og her passer livemusik rigtig godt ind,” forklarer hun.

Hun ser et stort potentiale for endnu mere vækst i livemusikken i fremtiden.

”Livemusik skal blive ved med at være innovativ og skabe nye former for oplevelser i forbindelse med en koncert eller en festival. Der skal tænkes endnu mere i totaloplevelser, som virkelig stimulerer vores sanser og bevæger os som menneske, så vi opnår den indre transformation, som vi søger i oplevelserne. Det kunne f.eks. være samarbejde med andre sanseoplevelser som gastronomi eller wellness, så man skaber nogle oplevelser, som virkelig forfører os. Det vil også være relevant at tænke i, hvordan man bruger ny teknologi i livemusikken og på den måde forøger den oplevelse, der allerede er. Det kunne være ved at bruge hologrammer og Augmented Reality i det fysiske rum. Det er nogle af de teknologier, som jeg synes vil give utrolig god mening i festival og livemusik regi,” fastslår Mette Sillesen.

Læs hele tillægget om livemusik her >>>

Comments

comments