Festival er High Touch

Det er musikken og det store udbud af unikke oplevelser, som trækker tusindvis af danskere til landets mange festivaler henover sommeren. Men det er også i høj grad det særlige fællesskab, som hersker på en festival, som gør, at landets mange musikfestivaler er populære udflugtsmål år efter år.

Læs artiklen “Festival Hitter” fra Jylland-Posten  >>>

Citatudklip fra artiklen:
Sociolog og fremtidsforsker Mette Sillesen nikker genkendende til både følelsen af fællesskab og glæden ved for en stund at hoppe af hverdagens hektiske tog, der ellers bare buldrer afsted med opgaver, som skal løses og beslutninger, som skal tages stilling til. Derfor søger mange at få det såkaldte High Touch, fortæller hun.

”Vores hverdag er i høj grad styret af High Tech, fordi vi lever i en digital verden, hvor en stor del dagen er online, ligesom vi er styret af et tætpakket program. Når vi har fri, søger vi det modsatte, High Touch – og når vi tager på festival, får vi dette opfyldt. Her kan vi få lov at være i nuet, se folk i øjnene, mærke os selv og i det hele taget sanse mere – noget der måske ikke er helt så meget tid til i hverdagen,” forklarer hun og fortæller, at festivaler foruden at være et afbræk fra hverdagen også giver mulighed for at udforske nye sider af sig selv.

”På en festival er vi er alle sammen lige, og de regler som normalt gør sig gældende i samfundet, eksisterer ikke ved en festival. Her er er vi frie fra normer og normalitet, hvilket betyder, at vi møder mennesker på en anden måde end ellers, men også at vi tillader at møde nye sider af os selv,” forklarer Mette Sillesen.

Læs også blogposten “Festivalisze dit liv og få blomsten til at vokse” >>>

Comments

comments