Er high touch ligefrem meningen med livet?

Er high touch meningen med livet?

Er high touch ligefrem meningen med livet?

Jo mere teknologisk verden bliver, jo mere får vi brug for touch. Når vi ikke længere behøver at se vores kolleger, kan vi ikke leve uden dem. Når vi kan opleve hele verden fra vores hånd, kan den næste rejse ikke blive booket hurtigt nok. Når vi kan få al nødvendig næring på en pille, kan vi ikke få maden lokalt og hjemmelavet nok.

High tech & high touch er en naturlov. Vi er mennesker, ikke robotter, og har brug for menneskelig interaktion, naturen og at blive rørt og elsket. Meningen med livet er alle de ting, der gør os mennesker: Elske, blive elsket, føle os lykkelige, indgå i relationer med andre mennsker, bidrage, være en del af noget større, leve i et med naturen.

Zoomer vi ud, kan vi se, at mange mennesker i dag er ude af sync; de er i ubalance. De er stressede, ensomme, tilbringer umådelig mange timer i selskab med en skærm og er på mange måder optaget af de “forkerte” ting. Med det sagt er min mission ikke at gøre mig til herre over, hvad der er rigtigt og forkert, men at påpege, at en større og dybereliggende udvikling er i gang. Vi kan kalde den fra industrisamfund til energisamfund, fra mere til bedre eller fra human doing til human being. Det sigende her er, at vi sætter spørgsmålstegn ved meningen med det hele og ja, netop søger tilbage (eller frem?) til det egentlige formål med livet.

Det er der i sin essens intet nyt under solen ved. Mennesker har til alle tider søgt at være lykkelige og finde svar på livets store spørgsmål. Det nye er, at tiden er ved at være moden. Moden til, at vi vågner op og stiller os selv spørgsmålet: Hvad er egentlig meningen med det, vi laver? Og moden til, at vi ser svaret i øjnene og handler på det.

Igen ikke for at komme med de ophøjede sandheder, men jeg tror, at når vi kigger dybt nok, så er svaret så banalt, at det næsten gør ondt: At være menneske. Det menneskelige formål med livet er at være menneske – at være de fuldblodige, levende, sansende, utæmmede, unikke skabninger, som vi er, drevet af ønsket om kærlighed og fred i verden. 

Ak ja. Kald mig håbefuld romantiker. Kan du ikke se det, ikke mærke det, er det fordi, du ikke kigger – og ikke mærker. Eller fordi du er blokeret. Fordi du kører på gammelt software. Fordi du ser for mange nyheder. Og tror på dem. Fordi du gør og tænker som du gjorde i går. Fordi du har mistet håbet. Mistet tråden. Missede toget. Fordi du er på det forkerte tog – industrisamfundets damplokomotiv. Men hov, der er en nødbremse. Den er lige der. Al den kræver er mod. Mod til at sætte spørgsmålstegn og gøre op. Er du klar? Ikke endnu? Det er fint. Bremsen forsvinder ikke. Men lokomotivet fortsætter… I hvert fald lidt endnu…

Du kan også skyde genvej og blive “high on touch” 😉

Comments

comments