En gave skaber relationer ind i fremtiden


Der skal mere til i dag

Ifølge fremtidsforsker Mette Sillesen er tendensen med firmagaver, som medarbejderne selv vælger, et udtryk for den tidsånd som hersker anno 2019.

»Tidligere tiders standardiserede firmagave symboliserer den klassiske forbrugerkultur, som vi er på vej væk fra. I stedet skal der være mere omtanke med det vi gør, ligesom der skal være en mening med de gaver, som vi giver. Dertil kommer, at vi i dag drages mod minimalismen, hvor man rydder op for at få overskud, hvilket betyder, at de nye ting vi modtager, skal være bedre end dem, som vi skiller os af med,« forklarer Mette Sillesen og pointerer, at virksomhederne med fordel skal holde fast i at sætte firmagaver øverst på prioriteringslisten i fremtiden:

»Der skal mere til i dag for at bevare relationer – både i forhold til medarbejdere og kunder. I dag bliver vi konstant bombarderet med nye tilbud og muligheder – og derfor er gaverne en vigtig del af at fastholde relationen til medarbejdere og kunder. Den tendens, som vi kan se nu, hvor folk bliver kortere tid på en arbejdsplads i forhold til tidligere, den bliver større i fremtiden, fordi folk hele tiden søger udvikling. Rutinearbejde er der ikke meget af i fremtiden. En firmagave er virksomhedernes mulighed for at give lidt ekstra anerkendelse, og det er en rigtig god ide i forhold til at fastholde sine medarbejdere og kunder,« forklarer hun.

Når hun kigger i krystalkuglen, ser hun, at især særlige oplevelser vil blive populære som firmagaver i fremtiden.

»Det bliver et mere og mere immaterielt forbrug vi får i fremtiden, og derfor tror jeg, at virksomhederne i højere grad vil give deres medarbejdere oplevelser som firmagave. Det er ikke bare sjove oplevelser, men især oplevelser som transformerer og udvikler medarbejderne,« forklarer Mette Sillesen. •

Læs hele artiklen her >>

Comments

comments