5 kompetencer, der afgør, om du bliver succes eller fiasko i fremtiden

Verden forandrer sig hele tiden. Det har den altid gjort. Men i dag sker forandringerne hurtigere end nogensinde før. Kunstig intelligens, virtual reality, blockchain og mange andre nye teknologier banker på døren og sætter scenen for et helt og aldeles anderledes arbejdsmarked. Mekanisk og rutinepræget arbejde ryger. Det gør analyse og databearbejdning også. Musik og kunst er der heller ingen garanti for, at teknologien ikke vil kunne gøre bedre end os. Det store spørgsmål synes derfor at være: Hvilke jobs er der at få i fremtiden?

Det findes der mange gode bud på, men faktisk giver det mere mening at spørge: Hvad skal jeg kunne i fremtiden? 

En konsekvens af den rasende teknologiske udvikling er nemlig, at det bliver sværere og sværere at forudse ‘den konkrete fremtid’, så som hvilke jobsfunktioner vi skal udføre om 10, 20 eller 30 år.

Derfor bør vi give slip på detaljerne og i stedet vende blikket mod den større mening og stille spørgsmålet: Hvad har fremtiden brug for? 

Med andre ord skal vi skrue ned for vores ideer og planer om HVORDAN og HVORNÅR og i stedet give vores energi og fokus til HVAD og HVORFOR.

Det vil jeg hermed hjælpe dig med ved at præsentere de fem kompetencer (HVAD’er), der vil afgøre, om du bliver en succes eller en fiasko i fremtiden. Og minsandten om den første komptence ikke handler om HVORFOR.

Find ud af hvad de 5 kompetencer er – læs resten af artiklen på LinkedIn

Comments

comments