5 crazy (men ret sandsynlige) fremtidsjobs

Nogle skal bygge mennesket op, andre lege med big data eller udvikle naturen. Sig goddag til en fremtid med jobs, vi slet ikke kender i dag.

#1 Virtuel designer 👾

Den virtuelle designer laver oplevelser med virtuel reality og augmented reality på et niveau, vi dårligt kan forestille os i dag. I fremtiden har de fleste af os venner og bekendte over hele verden, og den virtuelle designer kan fx lave en virtuel reality-begravelser, så vores venner kan tage afsked med os fra den anden side af kloden.

#2 Re-humanisator 👨🏻‍🌾

Digital teknologi fylder mere og mere, så i fremtiden er der brug for folk, der uddanner sig til at hjælpe os alle med at forblive… mennesker! Rehumanisatorerne vil hjælpe os med at føle, smage, bevare værdier som empati og intimitet og lære os lavpraktiske ting, som fx at bruge en hammer til at slå søm i.

#3 Datamagiker 🧞‍♂️

Datamagikeren kan lave magi med data – sådan næsten da. Data er fremtidens største værdi, og datamagikeren kan gøre vores verden smartere og skabe nye universet ved hjælp af store digitale informationsmængder og kunstig intelligens.

#4 Udlejningsmægler 👘

Hvad er dine ting værd? Hvor skal du udleje dem? I fremtiden kommer vi til at leje i stedet for at eje, og udlejningsmægleren er den bedste til at vurdere vores huse, biler og genstande, som vi kan leje ud. Den nye type mægler hjælper også med at formidle kontakt og udleje på nye platforme.

#5 Naturopbygger 🌳

En rewilder – eller naturopbygger – sørger for at holde vores natur vild. Vi taler om alt fra urban gardening til permakultur og selvforsyning; naturopbyggeren giver os naturen tilbage og udvikler den, så menneskeheden ikke bliver fuldstændig digital og frakoblet Moder Jord.

Artiklen er udgivet i Ud & Se (januar 2018), som er at finde i DSB-toge landet over.
Er toget ikke der, du kommer mest, kan den også læses online (s. 90).

Comments

comments