Ny grådighed

Ny grådighed

Ny grådighed
Grådighed er ikke længere materiel, men sexuel, spirituel og relationel.

Idéen om oplevelsesøkonomien blev introduceret for snart 20 år siden. I dag er vi storforbrugere i den. Vi bruger penge på rejser, koncerter, spaophold og gourmet restauranter. Vi higer efter oplevelser, der skaber intense følelser og transformerer os. Det kan ikke blive vildt nok. Vi vil se mere, prøve mere, opleve mere. Pilgrimsvandring, silent retreats, Iron Man, Burning Man. Oplevelser kan tage mange former. Nogle er til de blide, andre til de hårde, og nogle er til det hele. Ens for dem alle er, at det er den indre rejse, der driver dem. Det handler om transformation, udvikling og selvrealisering. Og trenden har nu også ramt vores omgang med mennesker, ikke mindst dem vi danner par og/eller dyrker sex med.

Hvad er dit bidrag til mit større formål?

I dag er vi særdeles optaget af udvikling og særligt den af os selv, som vi ikke begrænser sig til vores arbejde og personlige projekter. Nej, vi tager den med i vores parforhold og intime relationer: Beriger du mig? Inspirerer du mig? Mærker jeg mig selv med dig? Får du mig til at komme, grine og græde? Udvikler jeg mig med dig? Hvis ikke, er relationen ikke legitim.

Med sådanne kontante krav til den anden, er det ikke så mærkeligt, at 37 procent af danskerne er singler, og at den årlige skilsmisseprocent er mere end fordoblet på blot fire år. Vi går ikke længere fra hinanden, fordi forholdet er dårligt. Vi går fra hinanden, fordi vi kunne være gladere og mere (ud)levende et andet sted. Vi vil have “full value for money” fra denne gode kaldet livet, og romantiske og seksuelle relationer er dem, vi er allermest grådige på, fordi de repræsenterer den største mulighed for transformation. Man kan begræde eller bestræbe denne udvikling, men uanset standpunkt er det nu engang det, det er: udviklingen.

Fortsættelse følger… 

Comments

comments