Guddannelse: Tro og eksistens i en teknologisk fremtid

Vi lever i en utrolig tid, hvor den teknologiske udvikling gør os i stand til at udvikle kunstig intelligens. Men hvad sker der, hvis den kunstige intelligens går fra at være et kompliceret værktøj til en decideret livsform?

Digitale teknologier påvirker mærkbart hvordan vi arbejder, holder fri, leger, tænker, føler og ikke mindst omgås hinanden i vores hverdag. Men hvad består den teknologiske udvikling virkelig af? Hvad er kunstig intelligens, bioteknologi og kvantecomputere – og hvad kommer det alt sammen til at betyde for tro, eksistens og værdierne i samfundet? Er der behov for nye religioner? Eller måske en opgradering af de eksisterende? Og hvad med folkekirken – hvilken rolle spiller den i fremtidens samfund?

Med dette tankevækkende foredrag går fremtidsforskerne Mette Sillesen og Denis Rivin i dybden med krydsfeltet mellem teknologi og religion – og lægger op til en aldeles spændende debat om teknologi, spiritualitet og tro i fremtiden.

Foredraget henvender sig til dig, der arbejder med kirken og/eller religion og søger viden, inspiration og nye idéer til dit virke. Foredraget kan også tilpassess andre målgrupper og er egentligt relevant for alle, der ønsker at forstå fremtidens teknologiske udviklinger og deres indvirkning på det at være menneske.

HØR MERE OG BOOK DIT FOREDRAG >>>

 

Mette Sillesen

Mette Sillesen er fremtidsforsker og selvstændig konsulent i virksomheden High Touch, hvor hun holder foredrag og rådgiver virksomheder om fremtidens trends og tendenser. Mette arbejder særligt med fremtidens arbejdsmarked, meningsdrevet forretning, forbrugertrends, livsstil og spiritualitet. Mette har arbejdet som fremtidsforsker siden 2012 (fra 2012-2016 ved virksomheden Future Navigator og fra 2017 i eget regi) og har erfaring med stort set alle brancher og erhverv. Udover at udkomme med sin viden, perspektiver og værktøjer igennem foredrag, workshops og rådgivning skriver Mette artikler og udtaler sig i diverse medier. Mette er uddannet cand.soc fra Copenhagen Business School.

Denis Rivin er uddannet i kunsthistorie fra Københavns Universitet og digital design og kommunikation fra IT-Universitetet. Han har i mange år arbejdet med kulturelt iværksætteri, men skidenisftede i 2013 fokus fra kultur til fremtidsforskning. Sidenhen har han deltaget i prestigefulde innovationsprogrammer som Danske Idéer og Thinkubator, hvor han modtag ud mærkelsen Årets Rådgiver og prisen for Årets Præsentation. Til daglig har Denis sin gang i det progressive miljø ved SingularityU Denmark og arbejder for tiden på to startups: Ima Read, der nytænker hvordan digital læsning finder sted, og Of Course Off Course, der formidler håbefulde forbedringer inden for teknologi, videnskab og global udvikling.

HØR MERE OG BOOK DIT FOREDRAG >>>