Festivalize dit liv og få blomsten til at vokse

Festivaler – der hvor vi er allermest sammen og allermest os selv?

Kampagnen Festivalize Your Summer er et pletskud fra Pepsi, for denne sommer har da været ren “festivalized”. Festivaler hitter. Det gør de mange steder i verden, men muligvis allermest i bette Danmark. I hvert fald oplever jeg denne sommer som en festival-eksplosion. Nye festivaler popper op overalt, og vi valfarter til dem. I 2014 lød antallet af danske festivaler på 170, som var en fordobling over de seneste 15 år. Jeg ved ikke, hvad tallet lyder på i år, men jeg tror næppe, det er faldet.

Ønsker du et kvalificeret festivaloverblik, så besøg Visitdenmark og Gaffa.

Festivaler forbinder og transformerer

I min krystalkugle ser festival-hypen ikke ud til at aftage. Tværtimod. De er kommet for at blive – og ikke kun om sommeren. Festivaler kan nemlig noget. De kan forbinde os, opløfte os og forny os. Det er ikke så lidt, men ikke desto mindre er det sandt. Det i hvert fald min overbevisning. Som jeg forklarer i dette radioklip på P1 (scroll ned til 07:57) stimulerer festivaler et dybtfølt behov for at mærke os selv, hinanden og naturen. Festivaler forbinder os, skaber samhørighed og fællesskab. Vi giver slip, er i nuet, ser hinanden i øjnene, møder nye mennesker, griner, elsker, fester og glemmer alt om arbejde, pligter og søvn. Samtidig bevæger festivaler os også på et dybere, personligt plan. For er det ikke netop her, når vi giver slip på normer og normalitet, at vi er mest os selv? Måske. I hvert fald er jeg meget enig med Ole Bornedal i, at festivaler muligvis ikke gør os kønnere, men får blomsten til at vokse.

Tag festivalånden med ind i hverdagen

Når vi er på festival, er vi er også mere modige og tolerante – ikke mindst når det kommer til kropsvækster. Det reflekterede jeg over med Erogista og Cuddling-grundlægger Lucy Vittrup efter Roskilde Festival i år. I videoen nedenfor følger Lucy op på vores snak (som handlede om andet end kropsvæsker) og kommer med en stærk opfordring:

Comments

comments